juli 20, 2024
Sändningstider Dam VM 2023

I somras kom de snubblande nära en gyllene fullträff. På fredag gör det svenska landslaget sin första tävlingsmatch sedan OS-finalen, borta mot Slovakien på Viaplay och TV6. 
– Sverige har tagit gigantiska kliv och aldrig varit närmare att vara världsledande än nu, säger NENT Groups fotbollsexpert Pontus Kåmark som tar plats i Viaplays VM kval-studio. Här är allt om Dam VM 2023.

Sverige har inte vunnit ett stort fotbollsmästerskap sedan EM 1984. Men i somras kom damerna så nära det bara går.
Men ett smärtsamt straffdrama såg Kanada ta hem OS-guldet. Besvikelsen var enorm.
– Från silversuccé i Rio 2016 till att vara missnöjda med en silvermedalj i OS-turneringen efter, det tycker jag är talande för var Sverige befinner sig, säger Pontus Kåmark och fortsätter:
– Det var otroligt surt, men det kan fungera som ett avstamp mot nya mästerskap. Man är inte mätta och självförtroendet är på topp. Sverige är före Tyskland i världsrankingen och jagar USA som man städade av i OS. Det är galet bra.
Nu tar laget sats mot VM-slutspelet 2023 i Australien och Nya Zeeland, ett mästerskap som sänds på Viaplay och NENT Groups kanaler. Först ut i kvalet är Slovakien på bortaplan.

Dam VM 2023 – hela paketet på plats

Kåmark har bevakat samtliga mästerskap sedan silversuccén 2003 och följt utvecklingen på nära håll.
– När jag kritiserade laget efter uttåget i Kina 2007 fanns inte alls samma struktur. Nu är hela paketet på plats. Jag måste lyfta Peter Gerhardsson och staben som byggt upp detta, det finns en helt annan tydlighet och stabilitet i dag.
Kåmark tar tillsammans med expertkollegan Johanna Frisk plats i Viaplays VM kval-studio som leds av Suzanne Sjögren.
Matchen sänds även på TV6 som är NENT Groups nya hem för linjära sportsändningar och i vinter bland annat kommer att visa från längdskidåkningens världscup, handbolls-VM för damer (2-19 december) och JVM i ishockey under jul- och nyårshelgerna.

Sändningstider dam VM 2023

Fredag 17 september:
17.00, Viaplay/TV6:  Slovakien–Sverige, VM-kval
I Viaplays VM kval-studio: Suzanne Sjögren, Johanna Frisk, Pontus Kåmark.
Kommentatorer: Henrik Strömblad och Bojan Djordjic.
Reporter: Lovisa Giertta.

LÄS MER: Zlatan VM 2022 – Detta vet vi

1 thought on “Sändningstider Dam VM 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *